Информирай се за истинските причини за състоянието Хашимото и ще осъзнаеш, че това автоимунно състояние е лечимо, както и почти всички останали автоимунни състояния. Вземете здравето си в свои ръце!

За автоимунните заболявания и за Хашимото в частност има изписани хиляди страници в интернет пространството, още толкова учебници и книги по темата.

Наличието на толкова много информация е объркващо дори за запознати с материята, а за тези, на които тепърва им предстои да се гмурнат в морето от информация е направо шокиращо.

Как го правим ние?

В Център по интегративна медицина град Сливен прилагаме едновременно достиженията на класическата и алтернативната медицина.

Първият въпрос на всеки, който тръгне да събира информация за симптомите, които има е: От къде да започна? Четете, търсете и научете повече за автоимунните заболявания.

Най – напред запомнете, че Хашимото е автоимунно заболяване! Това не е заболяване на щитовидната жлеза, а нарушена функция, която е провокирана от автоимунните атаки върху щитовидната жлеза!

От нарушени функции на щитовидната жлеза страдат всеки 2 от 5 човека в световен мащаб, като вероятността от развитие на проблем при жените е с 12% по-голяма, от тази при мъжете, което е свързано с по-голямата предразположеност на жените към автоимунни заболявания.

Най-честото нарушение в работата на щитовидната жлеза е състоянието хипотиреоидизъм, което е автоимунното заболяване наречено Хашимото.

При Хашимото организмът произвежда антитела, които атакуват щитовидната жлеза. В началото на заболяването пациентите изпитват симптоми на хипертиреоидизъм (повишено отделяне на хормони на щитовидната жлеза), съпроводено с внезапна загуба на тегло, сърцебиене, тревожност, високо кръвно налягане и горещи вълни. Когато нивата на хормоните в кръвта спаднат, пациентите изпадат в хипотиреоидизъм. Симптомите при състояние на хипотиреоидизъм са постоянна умора, депресия, повишаване на тегло, запек и често промени в настроението. Това състояние продължава, докато щитовидната жлеза се изтощи. Пациенти с Хашимото се диагностицират, най-често в състояние на понижена функция на щитовидната жлеза.

Причините за развитието на всички автоимунни заболявания са едни и същи – стрес, обездвижване, замърсеност на околната среда( битова химия, алергени във въздуха, вируси, тежки метали и др.), неправилно хранене( дефицит на важни микроелементи, витамини, йоден дефицит, присъствие на хранителни алергени или консумация на храни, към които имаме непоносимост) . Друго обединяващо звено е наличието на синдром на пропускливите черва(Leaky gut sindrom) при всички с автоимунни заболявания(независимо от заболяването).

Няма да повтаряме в подробности всичко, за което до момента се прилага. Тук ще опишем това, което ние използваме за бързо и лесно въвеждане на тялото в ремисия, без изтощителен глад, спазването на трудни за изпълнение диети, които разбира се са помогнали на много хора в миналото.

Традиционната медицина казва, че автоимунните заболявания не могат да бъдат лекувани, но могат да бъдат поставени в ремисия. Трайна ремисия и възстановяване на нормалната функция на щитовидната жлеза.

Каква е методиката, която ние използваме при своите пациенти, и която дава бързи(3 до 6 месеца), трайни резултати и в същото време не затормозява допълнително ежедневието на човека?

Тествайте себе си с теста за интоксикация и паразитни инвазии

Кожата на лицето ми изглежда тънка/бледа

Мускулите ми са отслабнали, по-точно на ръцете или бедрата

Трудно заспивам или не мога да спя

Чувствам се уморен/а, изтощена постоянно

Често имам нужда от повече от 8 часа сън на вечер

Чувствам се по-добре, ако имам възможност да спа следобед всеки ден

Не мога да изтърпявам тренировки

Имам по-малко енергия от другите

Косата ми е груба и суха, чуплива или пада

Кожата ми е груба и суха, напукана, тънка

Веждите ми изтъняват, от външния край 1/3

Често страдам от запек

Винаги съм по-студена от хората около мен

Винаги нося пуловер, даже и през лятото

Имам повече акне

Имам болки в ставите, ръцете и краката

Парализа или гъделичкане на ръцете и пръстите

Имам непостоянен менструален цикъл

Имам проблем да задържам ерекция

Имам проблем да зачена дете

Имала съм един или повече аборта

Чувствам се депресиран/а през повечето време

Чувствам се неспокоен/йна или нервна

Имам подпухване или подуване около очите и на лицето

Настроението ми се мени често

Имам проблеми с концентрацията и фокусирането

Имам повече чувства на тъга

Губя интерес към ежедневните задачи

Забравям често

Косата ми пада

Не си спомням неща

Не изпитвам желание/ нужда да правя секс

По-често получавам инфекции, които траят по-дълго

Очите ми са сухи

Очите ми са чувствителни към светлината

Имам проблеми с преглъщането и чувствам буца в гърлото

Имам сух глас и ми е трудно да говоря

Имам тинитус (шум в ушите)

Често се чувствам замаян/а

Имам много силни болки (менструални)

Ако при вас се срещат някои от тези симптоми, тогава вероятността да страдате от нарушения във функциите на щитовидната жлеза е много голяма.

Ако за някой от описаните симптоми можете да кажете и аз го имам, непременно прочетете информацията надолу и потърсете консултация с нашите специалисти.