Наближава грипния сезон и ви споделяме, нашият опит, как може да си помогнете с натурални етерични масла за засилване на имунната система. Голяма част от нашите лекари не обясняват на пациентите си, че могат да се лекуват, много успешно с алтернативни методи на лечение, а предписват лекарства, които понякога ни излизат доста солени.

Болестите – Настинки и грип са вирусни инфекции, а вирусите не се поддават на лечение с антибиотик. Антибиотика се изписва при бактериална инфекция, която се получава в следствие на влошаване от вирусната инфекция. Някои първоначални инфекции са бактериални и се лекуват с антибиотик. Бактерията причинител на бактериалната инфекция си има курс на действие, примерно около 7-10 дни с пик около 5-тия ден, след което спира да се размножава и умира. Лекарите предписват антибиотици за да се пресече по-рано жизнения цикъл на бактерията и да умре. Натуралното масло от риган (oregano), започва да действа като антибиотик до 2 часа след прием.

Има разлика между настинката и грипа. Настинката обикновено започва с леко неразположение – кихане, течащ нос, запушен нос, главоболие, драскане в гърлото, ниска температура – до 38 градуса С. Грипът обикновено започва с висока температура, над 38-39 С и може да продължи да се покачва, силно зачервено гърло и болки в гърлото, тресене и силна отпадналост, болки в мускулите. Приема на лекарства само удължава болестта и възстановяването е трудно, понякога с усложнения. Нашето тяло трябва да се бори с болестта и с лекарството.

Когато се разболеем трябва да минем на диета само на плодове, зеленчуци, чай, вода. Сладките и млечните продукти забавят възстановяването. Млечните продукти допринасят за трудното отхрачване и увеличаване на секретите в синусите и запушването на носа.

Най-доброто лекарство за всяко неразположение е добрият сън, лека вегетарианска храна и позитивните мисли и превантивно засилване на имунната система с природни средства. Релаксацията и творческото хоби са много мощни средства за освобождаване от лоши мисли и напрежение.

Научете повече за натуралните масла масло от черен кимион, масло от ядки на кайсия,масло от риган, масло от лимон, масло от тамян и тяхната лечебна сила и ще спестите много пари за лекарства.