Бърз, вкусен и хранителен десерт с макарони без глутен. Рецептата е с Безглутенови макарони от ориз и киноа, но можете да ползвате и други видове безглутенови макарони от www.zdravini.bg

Време за приготвяне 45 минути

Съставки:

½ пакет безглутенови макарони
½ литър прясно мляко, но препоръчвам да се ползва ядково мляко, което е по-здравословно. Ако ползвате соево мляко, имайте предвид, че има специфичен вкус и се нуждае от повече аромати. Експериментирайте, смесвайте различни млека според тяхната хранителна и вкусова стойност и специфика, докато намерите вашата рецепта.
Яйца – 4 броя
Захар (бяла / кафява / меласа) – 4-5 супени лъжици
Ванилия – 1 бр.

Приготвяне:

Кипнете вода, подсолете я и добавете макароните. Варете ги 2 минути. Изплакнете и оставете настрани докато приготвите млечно-яйчната смес.

Макарони на фурна без глутенПриготвяне на млечно-яйчена смес:
Мляко (500 мл.) се кипва със захарта (50 гр.) и ванилията (1 ч.л.). Разбъркайте, докато захарта се разтвори. Оставете да се охлади до около 40-50 градуса, добавете разбитите яйца (4 бр.) и разбъркайте добре сместа. Смесете яйчената смес с макароните. Десертът се поставя в метална тава около 20х20 см. Сместа трябва почти да покрие макароните. Макароненият безглутенов десерт се пече при температура 200 градуса до образуване на златиста коричка. След това фурната се изключва и се оставя да се охлади в нея.

Можете да сервирате, като поръсите с пудра захар или мед. Вашият невероятно вкусен безглутенов десерт е готов! Аз го обичам и за закуска. Отличен е за високо въглехидратна безглутенова закуска.

Добър апетит.