Пептиди, какво са петидите и какво правят?

Пептиди – Полезни или вредни ?

И Вие си задавате тези въпроси, щом четете този текст.

Какво са пептиди?

Пептидите са къса верига от свързани аминокиселини. Пептидите служат за осъществяване на информационен мост между отделни части на ДНК веригата. Аминокиселините изграждат белтъците , а пък белтъците изграждат клетките. Аминокиселините се свързват помежду си и образуват дълга верига от десетки единици или къса верига само от няколко единици от 2 до 20. Липсата дори на една аминокиселина в организма може да доведе до нарушения при синтеза на клетъчни протеини с много важни функции. Някои от аминокиселините се произвеждат от организма, други трябва да се набавят отвън. Набавянето е основно чрез храната, а тя, за съжаление става все по бедна на хранителни вещества. Получава се недостиг на вещества, без които страда формирането на нови клетки. С възрастта естествените процеси на регенерация на клетките също се забавя. В резултат тялото започва да старее, да се изтощава и разболява. Въвеждането в организма на химически и хормонални препарати, вместо да подобрява неговото състояние, затруднява функциите му, тъй като тези чужди за него вещества изискват много повече ресурс за преработката им, а това, което не може да бъде преработено, просто се складира и замърсява тялото. Следва изтощение – главоболие, лош сън, раздразнителност и още много други неприятни симптоми на зараждащи се болести.

Тук идват на помощ пептидите, които са напълно натурални, естествени за човешкия организъм и той ги разпознава като свои. Което означава нисък разход на енергия, напълно усвояване и липса на токсични депа.

Ролята на пептидите е да пренасят информация между отделните сегменти в ДНК веригата и благодарение на тях се стартират и осъществяват всички клетъчни процеси – клетъчно дишане, клетъчно делене, клетъчна детоксикация, клетъчна регенерация, клетъчно хранене и др.

Учените от Европейска Академия за природни науки в Хановер, Германия, са успели да създадат пептиден продукт, който има много къса верига – 3-5 единици и по тази причина лесно разпознаваем от човешкият организъм и напълно усвоим. Използването на пептидни биорегулатори има благотворно влияние върху здравето и продължителността на живота. След направените изследвания в множество научни институти е заявено, че появяващите се заболявания на базата на стареене, както и появата на хронични заболявания, онкологични заболявания, включително рак, е следствие нарушение на регулирането на синтеза на протеини. Когато изкуствено се въведат в тялото съответните пептиди, активиращи синтез на протеин, започват процесите на регенерация на клетките и тъканите. Новите клетки получени при клетъчното делене вече получават генетичната информация на здрава клетка и така старите клетки с нарушения се заменят с нови, млади и здрави. По този начин се забавя процеса на стареене и се увеличава продължителността на живота. Пептидите предпазват тялото ни от натрупване на вредните токсини в организма, като подпомагат процесите на естествена детоксикация в черния дроб и бъбреци и хармонизират работата на имунната система. За разлика от лекарствата, които облекчават тялото от симптомите на болестта, но не премахват причината, пептидите индуцират работници за възстановяване на клетъчната функция, което води до възстановяване първоначалното състояние на тялото.

Най-новото поколение пептиди са произведени в Европейски съюз и носят името „My Real Way”.

Синтезираните пептиди: полза или вреда?

Тъй като организмът не получава необходимите му количества витамини, минерали и фитонутриенти от бедната на хранителни вещества храна, е необходимо внасянето на такива от външни източници. Дългосрочни изследвания направиха възможно да се синтезират био пептиди, които са идентични с тези на човека и да се въведат в организма, за да стимулират и регулират работата на клетката. Пептидите влияят на тялото на ниво ген, чрез контролиране на протеиновата синтеза. Приемът на пептидни биорегулатори може до голяма степен да удължи човешки живот, но освен това трябва да се придържаме и към правилата на здравословен начин на живот:

  • Да се спазва режима на деня, ставане рано и лягане рано. Нощният труд влияе негативно на здравето.
  • Разнообразна и балансирана храна, да се отдава предпочитание на растителни продукти, които растат във вашия район. Консумацията на месо е по-добре да се намали до два –три пъти седмично. Избягвайте или значително намалете храни от бяло брашно, млечни продукти, нишестени храни. Те са едни от основните причинители на нарушения на чревната лигавица, а от там и да зараждане на алергични и автоимунни процеси. Ограничавайте приема на сладкарски изделия.
  • Пийте питейна вода един до два литра на ден. Нормата е 30мл на килограм тегло. Желателно е да си наливате вода от сигурен водоизточник източник или да си закупите качествена система за обратна осмоза.
  • Активно упражнение: ходене, плуване, колоездене или оздравителна йога http://bowen-therapy.eu Не претоварвайте организма, но и не го отпускайте.
  • Минавайте периодични медицински прегледи, с цел своевременна профилактика или лечение на зараждащи се заболявания на тялото и своевременно да го подкрепите с пептидни биорегулатори.

Пептидните биорегулатори на My Real Way са натурални и напълно безопасни. Прецизно съчетание на пептиди, витамини, минерали и билкови екстракти за максимален синергичен ефект и бързодействие. Това са пептиди за пиене. Гарантирано е пълното усвояване на комплекса компоненти, които са включени в рецептурата на пептидните биорегулатори, защото капсулата, в която са поставени е от натурален стабилен полимер(с растителен произход), който достига до тънките черва и се разтваря постепенно.

Дълголетието – не е мит, то е възможно за всички с най-новите постижения на науката, просто трябва да се направят някои допълнителни усилия за това. За постигане на максимален ефект при възстановяване на здравето е необходимо да приемате програмите за клетъчно прочистване и подмладяване пептиди за пиене на Real Way в продължение на 2 до 3 месеца годишно, придържате се към правилата за здравословно хранене, спортувате и пиете достатъчно количество вода(по 30мл на килограм тегло).

Процесът на цялостно възстановяване и подмладяване на организма изисква време, постоянство и търпение, но резултатът може да бъде удължаване на активен пълноценен живот с 15-30 години и младеещ външен вид. Заслужава си – нали?

За консултации със специалист по пептидна терапия от центъра по интегративна медицина в Сливен и въпроси използвайте формата за КОНТАКТИ