Вкусна салата с безглутенови макарони от червена леща, зелена салата и спанак. Можете да комбинирате по ваше желание. Приготвянето на храна с макарони без глутен Крамас е удоволствие и възможност за творчество. Това е отлично високо белтъчно и безглутеново ястие, подходящо за здравословно или диетично хранене. Приготвя се лесно и бързо и има ниска себестойност

Продукти за една порция:

  • Безглутенови макарони от червена леща 50-60 гр.
  • Зелена салата и спанак
  • Лимон
  • Пилешко филе 150гр.
  • Чери домати или нарязани на кубчета (1х1см) обелени домати (по желание)
  • Спанак
  • Магданоз
  • Лук
  • Пресен босилек
  • Джоджен
  • Сол
  • Черен пипер

Приготвяне:

Сварете макароните във вряща подсолена вода за 3 – 5 минути. Изплакнете и отцедете. Върнете в съда и подправете със зехтин, лимон, пресен босилек, сол, щипка черен пипер. 150 гр пилешко филе се нарязва на 4 – 5 флейки по дължина и се запичат на скара. Внимавайте месото да остане сочно. Посолете след готовност, не преди поставяне на скарата. Нарежете или накъсайте зелената салата добавете спанак, лук, магданоз и джоджен. Смесете с вече приготвените от вас макарони без глутен. Поставете в съд за сервиране и подредете флейките месо. Поръсете с черен пипер и няколко капки соев сос по желание. Гарнирайте със сос от кисело мляко, кисела краставичка, малко горчица (на върха на ч.л.), зехтин, копър.

Добър апетит!