Вкусна салата с безглутенови макарони от червена леща, зелена салата и спанак. Можете да комбинирате по ваше желание. Приготвянето на храна с макарони без глутен Крамас е удоволствие и възможност за творчество. Това е отлично високо белтъчно и безглутеново ястие, подходящо за здравословно или диетично хранене. Приготвя се лесно и бързо и има ниска себестойност
Продукти за една порция:
- Безглутенови макарони от червена леща 50-60 гр.
- Зелена салата и спанак
- Лимон
- Пилешко филе 150гр.
- Чери домати или нарязани на кубчета (1х1см) обелени домати (по желание)
- Спанак
- Магданоз
- Лук
- Пресен босилек
- Джоджен
- Сол
- Черен пипер
Приготвяне:
Сварете макароните във вряща подсолена вода за 3 – 5 минути. Изплакнете и отцедете. Върнете в съда и подправете със зехтин, лимон, пресен босилек, сол, щипка черен пипер. 150 гр пилешко филе се нарязва на 4 – 5 флейки по дължина и се запичат на скара. Внимавайте месото да остане сочно. Посолете след готовност, не преди поставяне на скарата. Нарежете или накъсайте зелената салата добавете спанак, лук, магданоз и джоджен. Смесете с вече приготвените от вас макарони без глутен. Поставете в съд за сервиране и подредете флейките месо. Поръсете с черен пипер и няколко капки соев сос по желание. Гарнирайте със сос от кисело мляко, кисела краставичка, малко горчица (на върха на ч.л.), зехтин, копър.
Добър апетит!
Оставете коментар
You must be logged in to post a comment.