Вкусна салата с безглутенови макарони от просо (или царевица и елда) и зелена салата. Можете да комбинирате по ваше желание и рукола. Приготвянето на храна с макарони без глутен Крамас е удоволствие и възможност за творчество. Безглутеновата салата „Цезар” е отлично ястие, подходящо за здравословно или диетично хранене. Приготвя се лесно и бързо и има ниска себестойност.
Продукти за една порция:
- Макарони от просо (царевица и елда) – 50-60 гр.
- Зелена салата / рукола
- Лимон
- Маслини – 2-3
- Пилешко филе – 150 гр.
- По желание чери домати или нарязани на кубчета(1х1см) обелени домати
- Магданоз
- Лук
- Босилек
- Зехтин
- Сол
- Черен пипер
Салата Цезар с пиле и макарони от просо
Приготвяне:
Сварете макароните във вряща подсолена вода за 5 минути, изплакнете със студена вода и отцедете. Върнете в съда и подправете със зехтин, лимон и пресен босилек, сол, щипка черен пипер.
Пилешкото филе (150 гр.) се нарязва на 4-5 флейки по дължина и се запича на скара. Внимавайте, месото да остане сочно. Посолете след готовност, не преди поставяне на скарата. Нарежете или накъсайте зелената салата, лук, магданоз. Смесете с макароните без глутен внимателно и добавете сол, зехтин, лимон и босилек на вкус. Поставете в съд за сервиране и подредете флейките месо. Поръсете с черен пипер и няколко капки соев сос по желание.
Гарнирайте със сос от кисело мляко, кисела краставичка, малко горчица (на върха на ч.л.), зехтин и копър.
Добър апетит!
Оставете коментар
You must be logged in to post a comment.