Вкусна салата с безглутенови макарони от просо (или царевица и елда) и зелена салата. Можете да комбинирате по ваше желание и рукола. Приготвянето на храна с макарони без глутен Крамас е удоволствие и възможност за творчество. Безглутеновата салата „Цезар” е отлично ястие, подходящо за здравословно или диетично хранене. Приготвя се лесно и бързо и има ниска себестойност.

Продукти за една порция:

  • Макарони от просо (царевица и елда) – 50-60 гр.
  • Зелена салата / рукола
  • Лимон
  • Маслини – 2-3
  • Пилешко филе – 150 гр.
  • По желание чери домати или нарязани на кубчета(1х1см) обелени домати
  • Магданоз
  • Лук
  • Босилек
  • Зехтин
  • Сол
  • Черен пипер

Салата Цезар с пиле и макарони от просо

Приготвяне:

Сварете макароните във вряща подсолена вода за 5 минути, изплакнете със студена вода и отцедете. Върнете в съда и подправете със зехтин, лимон и пресен босилек, сол, щипка черен пипер.

Пилешкото филе (150 гр.) се нарязва на 4-5 флейки по дължина и се запича на скара. Внимавайте, месото да остане сочно. Посолете след готовност, не преди поставяне на скарата. Нарежете или накъсайте зелената салата, лук, магданоз. Смесете с макароните без глутен внимателно и добавете сол, зехтин, лимон и босилек на вкус. Поставете в съд за сервиране и подредете флейките месо. Поръсете с черен пипер и няколко капки соев сос по желание.
Гарнирайте със сос от кисело мляко, кисела краставичка, малко горчица (на върха на ч.л.), зехтин и копър.

Добър апетит!